Published on 2023-10-19

DHL Express forbedrer kundekommunikasjon med RCS (Rich Communications Services)

I denne moderne verden hvor rask kommunikasjon er normen, leter bedrifter hele tiden etter innovative måter å engasjere seg med kundene sine på. Den globale logistikklederen DHL Express tilbyr, gjennom sin online-plattform, On Demand Delivery, muligheten til å håndtere forsendelsesleveranser på global skala. De forstår virkelig at kundeopplevelsen er viktigst, og med bare noen få klikk kan kundene velge hvor og når de vil motta kjøpet, spore pakken sin på nett, betale toll, endre levering og mye mer.

Det globale logistikkselskapet har tatt et viktig skritt ved å utnytte neste generasjon SMS, Rich Communication Services (RCS), for å kommunisere med brukere under levering av pakker. Det første markedet er Tyskland i samarbeid med mobiloperatørene Telefonica, Vodafone og Deutsche Telekom.

Fordeler med RCS-meldinger

Rich Communication Services, eller RCS, er den neste utviklingen innen SMS-meldinger. Det tilbyr en mer dynamisk og interaktiv opplevelse for brukere, noe som gjør det til et ideelt valg for selskaper som DHL Express for å effektivt kommunisere med kundene sine. Alle nye Android-enheter har innebygd RCS, som betyr at brukerne mottar meldingene i den innebygde innboksen.

Bedre gjenkjennelse av merkevaren med RCS

En av hovedfordelene ved å bruke RCS for kundekommunikasjon er den forbedrede merkevaregjenkjenningen det gir. RCS-meldinger fra DHL Express er ikke dine typiske tekstmeldinger; de er visuelt tiltalende og merket for å matche DHLs bedriftsidentitet. Denne konsistensen i merkevarebygging hjelper kundene umiddelbart å gjenkjenne og stole på meldingene de mottar.

LINK Mobility – DHL Express RCS-Nachricht mit Lieferinformationen

En vinn-vinn for kunder og bedrifter

Innføringen av RCS-meldinger fra DHL Express er virkelig en vinn-vinn-situasjon både for kundene og selskapet selv. Dette er hvordan:

1. Sikker brukeropplevelse

Android-brukere i Tyskland kan nå være sikre på at meldingene de mottar er ekte og faktisk fra DHL Express. RCS inkluderer robuste sikkerhetsfunksjoner, inkludert ende-til-ende-kryptering og verifisering, noe som forhindrer misbruk av DHL Express-merket på RCS-plattformen. Dette ekstra sikkerhetstiltaket sikrer at kunder kan stole på meldingene de mottar og samhandle med dem uten å bekymre seg for nettfisking eller uredelig kommunikasjon.

2. Dynamisk og konsekvent kommunikasjon

RCS-meldinger gjør at DHL Express kan tilby en dynamisk og konsistent brukeropplevelse. Enten det gjelder sporingsoppdateringer i sanntid, leveringsvarsler eller interaktive alternativer for å endre leveranser, gjør DHL Express On Demand Delivery-plattformen det mulig å kommunisere med kunder på en mer meningsfull og informativ måte. Dette forbedrer kundetilfredsheten og sikrer at brukerne har informasjonen de trenger for hånden.

Hvorfor RCS for DHL Express on Demand levering?

Introduksjonen av RCS-meldinger støtter On Demand Delivery-reisen, som handler om umiddelbar kontakt og en flott brukeropplevelse.

Denne innovative tilnærmingen forbedrer ikke bare gjenkjennelse av merkevaren, men gir også kundene en sikker, dynamisk og konsistent brukeropplevelse. Android-brukere kan nå være sikre på at meldingene de mottar fra DHL Express er legitime og sikre, takket være RCS sine avanserte sikkerhetsfunksjoner.