Published on 2022-01-27

LINK Mobility samarbeider med Selligent Marketing Cloud for RCS

LINK Mobility og Selligent Marketing Cloud tar neste steg i omnikanalopplevelsen ved å integrere RCS (SMS 2.0)-kanalen i plattformen deres.

I dag er vi glade for å kunngjøre at vi samarbeider med Selligent Marketing Cloud, en avansert SaaS omnikanal-markedsføringsplattform for å fortsette å distribuere RCS-meldinger. Med dette partnerskapet blir Selligent en av de første markedsføringsautomatiseringsplattformene i Europa som gjør RCS-kanalen, den nye generasjonen multimedia SMS, tilgjengelig for sine kunder.

Referert til som etterfølgeren til SMS eller SMS 2.0, refererer Rich Communication Services (RCS) til en melding, tilgjengelig i Android SMS-meldingsapplikasjonen, med berikede funksjoner, for eksempel bilder, karuseller, videoer, kart og handlingsfremmende knapper. Det rike funksjonssettet beriker kundeopplevelsen og lar merkevarer delta i samtaler med kundene sine. RCS-kampanjer kan gi en ROI (åpne rater, engasjementsscore, klikkfrekvenser) økning på +400 % sammenlignet med samme kampanje på andre kanaler.

Kombinert med Selligents avanserte personaliseringsmuligheter, og integrert i en omnikanalstrategi, gir RCS en kraftig kommunikasjonskanal for markedsføring og transaksjonsmeldinger. Eksempler på bruksområder inkluderer å vise frem produktkataloger, presentere nye produkter og gjøre avtaler eller bekrefte bestillinger og leveranser. Gjennom denne synergien med LINK Mobility åpner Selligent nye kommunikasjonsmuligheter for merkevarer og markedsførere.

"Siden vi alltid lytter til kundene våre, er vi glade for å kunne tilby RCS-teknologi i plattformen vår. Denne integrasjonen er en del av Selligents innovative tilnærming for å gjøre det mulig for våre plattformbrukere å bedre møte forbrukernes forventninger til interaktivitet og umiddelbarhet", sier Alexei Kounine – VP of Product Management & Innovation hos Selligent.

“Som en ledende CPaaS-aktør på det franske markedet, er RCS (ofte kalt SMS 2.0) kjernen i vår omnikanalstrategi. Takket være denne teknologien integrert i plattformen vår koblet til Selligent Marketing Cloud via en dedikert plug-in, styrker LINK ytelsen til bedriftenes kommunikasjonsverktøy ved å gjøre dem i stand til å berike kundeopplevelsen for forbrukere." sier Benoit Bole, COO LINK Mobility France