5 grunner til å bruke WhatsApp

author
Edee Carey2021-12-09

WhatsApp har raskt blitt en av de mest populære chat-plattformene i verden, med over 2 milliarder aktive brukere i 180 land.

Rundt 100B meldinger sendes over WhatsApp, Messenger og Instagram daglig. Naturligvis har bedrifter fått med seg denne trenden og anerkjenner denne meldingsplattformen som et hotspot for forretningsmuligheter. I denne artikkelen vil vi dele fem grunner til at bedriften din også bør bruke WhatsApp til å kommunisere.

1. Vinner popularitetskonkurransen

WhatsApp utkonkurrerer andre kjente chat-apper i popularitet, men mange selskaper fokuserer fortsatt kommunikasjonen og tilstedeværelsen på andre kanaler. Imidlertid har selskaper som virkelig ønsker å nå kundene sine på rett sted til rett tid inkludert WhatsApp i kanalvalgene sine. Faktisk ville 61 % av folk velge å sende meldinger til en bedrift fremfor å ta telefonen og 59 % av folk ville velge å sende meldinger til en bedrift fremfor å sende en e-post. ***

Kundeengasjement er avgjørende, og det er store belønninger for bedrifter hvis de investerer i å skape jevnere kundereiser gjennom meldinger. I en WhatsApp global undersøkelse fant de følgende trender:

  • 89 % forventer at en bedrift svarer dem innen 24 timer.

  • 80 % av forbrukerne sier at opplevelsen en bedrift gir er like avgjørende som varene eller tjenestene.

  • Og 52 % av de spurte forbrukerne har byttet til en konkurrerende bedrift eller tjenesteleverandør på grunn av dårlig kundeservice. Noe som betyr at deres lojalitet til en merkevare eller tjeneste kan endre seg basert på kundeserviceopplevelse.

2. Skreddersydd for å passe dine behov

WhatsApp driver kommunikasjon mellom bedrifter og kunder globalt. Det er tre forskjellige versjoner av WhatsApp:

  • WhatsApp - for den vanlige forbruker

  • WhatsApp Business - for små bedrifter og gründere

  • WhatsApp Business Platform - for mellomstore og store bedrifter

Med de avanserte funksjonene til tjenesten er implementeringen av allsidig kommunikasjon uanstrengt i alle trinn av kundens vei. Sending av automatiserte meldinger, chat eller 24-timers kundeservice håndteres naturlig og lett via WhatsApp. I tillegg skaper muligheten til å bruke rikt innhold i meldinger som bilder, steder, QR-koder eller å dele dokumenter en merverdi for kundene og virksomheten.

3. Sikkert

Hver WhatsApp-melding sendes sikkert med ende-til-ende-kryptering, og i tillegg kan bedrifter som bruker tjenesten lage en verifisert og merkevare-bedriftsprofil for seg selv, slik at forbrukerne vet at de chatter med det rette selskapet. Ende-til-ende-kryptering sikrer at bare du og personen du kommuniserer med kan lese eller lytte til det som sendes, og ingen i mellom, ikke engang WhatsApp.

4. Snakk med kundene dine ved å bruke appene de foretrekker

Bedrifter kan lage forhåndsgodkjente svar, automatiserte meldinger og varsler for WhatsApp, slik at appen kan fungere som en automatisert kundeservice-bot hele døgnet. Kommunikasjon mellom kunder og bedrifter krever ikke å holde nettleservinduet åpent, noe som bidrar til at kommunikasjonen føles mer naturlig. Kundeservicemedarbeidere og eksperter kan svare på spørsmål på WhatsApp, og én ekspert kan håndtere flere kunder samtidig.

Med QR-koder blir det enklere og raskere å henvise forbrukere til kundeservice eller en ekspert, noe som uunngåelig forbedrer kundeopplevelsen. En bilservicekunde som er frustrert over lang kø kan umiddelbart bestille servicetid på WhatsApp ved å lese QR-koden på telefonen, eller en forbruker med et forsikringskrav kan motta instruksjoner for å gi informasjonen og bildene som kreves for skaden. WhatsApp tilbyr bedrifter muligheten til å skape merverdi ved ulike online og offline berøringspunkter.

5. Gi kundene det de vil ha

Bedrifter må sørge for at mottakeren ønsker å motta meldinger og varsler fra dem på WhatsApp, da sending av meldinger krever forhåndssamtykke (opt-in) fra mottakeren. Dette er en ønskelig kommunikasjonskanal, spesielt ettersom 81 %** av forbrukerne ønsker å kunne kontakte bedrifter som bruker mobilkommunikasjon. Å samle på opt-in på det tidspunktet som er best for kundene dine er nøkkelen, og noen eksempler på innsamling av opt-in samtykke inkluderer:

  • I en WhatsApp-tråd

  • På nettstedet ditt

  • SMS kodeord

  • Telefoninteraktiv stemmesvar (IVR)

  • Kundeservice

  • Personlig

  • Under transaksjonsprosessen

  • Messenger-bot

  • Annonser som klikker til WhatsApp

  • QR kode

Å kommunisere i en kjent applikasjon som WhatsApp øker engasjementet med forbrukerne dine. I tillegg, takket være WhatsApp, må forbrukere ikke lenger ringe kundeservice for å stå i kø, men få hjelp umiddelbart og uten ekstra kostnad.

Vil du lære mer om hvordan du kan utnytte kraften til WhatsApp? Ta kontakt med oss!

*https://intigress.com/blog/digital-advertising/responsive-search-ads

**https://ddiy.co/sms-marketing-statistics/