author
Edee Carey2022-04-04

Den internasjonale kvinnedagen 2022: Inspirerende LINKere deler innsikt, utfordringer og gir råd for å hjelpe andre kvinner med å nå sine karrieremål

Denne internasjonale kvinnedagen feirer LINK kvinnenes prestasjoner. Og med «kvinner» mener vi alle som identifiserer seg med det begrepet. Vi feirer kvinner som bryter grenser, bryter glasstaket og bryter skjevheten i LINK Mobility-fotavtrykket. Fra regionale administrerende direktører til stigende stjerner, la disse mangfoldige profilene tjene som inspirasjon og gi deg mulighet til å hjelpe til med å fremskynde en likestilt verden.

“If you want to run for Prime Minister, you can. If you don’t, that’s wonderful, too. Shave your armpits, don’t shave them, wear flats one day, heels the next. These things are so irrelevant and surface to what it is all really about, and I wish people wouldn’t get caught up in that. We want to empower women to do exactly what they want, to be true to themselves, to have the opportunities to develop.” - Emma Watson

5.5 år

2. Vil du si at det å være kvinne har vært en hindring eller en fordel i utviklingen av karrieren din?

Jeg har aldri følt at det å være kvinne har vært en hindring i min karriere. Jeg vil heller si at LINK gir karrieremuligheter til mennesker basert på deres egenskaper og kompetanse, ikke kjønn. Jeg tror at det å være kvinne i en teknologiverden krever utholdenhet og dyktighet – det er det LINK-kvinner representerer!

3. Hva betyr 8. mars for deg? Hvordan tror du den internasjonale kvinnedagen kan flettes inn i det daglige arbeidslivet?

For meg er dette en dag for å løfte en skål for kvinners innsats på tvers av felt og bransjer for å forme verden og hverdagen. Det handler om likhet og rettferdige sjanser. Det bør imidlertid ikke bare være en enkelt dag. Kvinners vennlighet, følsomhet og mot må veves inn i hver dag!

4. Hvem anser du som et forbilde og en pioner i å hjelpe #Breakthebias (IWD 2022-tema)? Hvordan har denne personen påvirket deg?

For meg er det UN Women Goodwill-ambassadør Emma Watson – en skuespillerinne som har vært involvert i å fremme jenters utdanning, empowerment og like rettigheter. Hun inspirerer kvinner over hele verden til å stå opp for seg selv og er et ekte forbilde for meg også.

Den internasjonale kvinnedagen i Polen feires bredt. Hvert år får våre polske kolleger oss til å føle oss verdsatt, vi mottar små gaver og blomster. Men det er ikke bare en enkelt dag! Våre kolleger sier at selskapet aldri ville vært det samme uten oss!

6. Hvilke råd eller visdomsord vil du gi unge kvinner som ønsker å lære av din karriere og følge i dine fotspor?

Jeg vil si: tvil aldri på deg selv! Du er sterk, intelligent og god nok til å ta dine egne beslutninger og bli fullstendig uavhengig. Ikke ta snarveier, lær av de som er smartere og bruk empatien din mens du tar forretnings- og livsavgjørelser. Du kan gjøre hva du vil, start med ett skritt fremover i dag.

"Be yourself, be determined, always bring out the best version of you. Don't be afraid to shine and fight to achieve your goals." - Silvia Morresi

10 måneder

2. Vil du si at det å være kvinne har vært en hindring eller en fordel i utviklingen av karrieren din?

Min personlige erfaring er at det å være kvinne verken vært en barriere eller en fordel. Jeg har vært heldig å finne ledere som alltid har hjulpet meg med å vokse profesjonelt.

3. Hva betyr 8. mars for deg? Hvordan tror du den internasjonale kvinnedagen kan flettes inn i det daglige arbeidslivet?

Den internasjonale kvinnedagen minner oss om hvor langt vi har kommet i å oppnå likestilling på arbeidsplassen og i samfunnet, men også hvor langt vi fortsatt må gå. Ulikhet mellom kjønnene er fortsatt ofte altfor tydelig, og vi må jobbe for at vi ikke lenger trenger å feire en dag på en kalender for å huske verdien av kvinner. Det ville være ønskelig å komme til et punkt hvor kjønnsbegrepet ikke lenger er karakteristisk for en persons faktiske evner, spesielt på jobb.

4. Hvem anser du som et forbilde og en pioner i å hjelpe #Breakthebias (IWD 2022-tema)? Hvordan har denne personen påvirket deg?

Da jeg var barn fortalte faren min meg om Katherine Johnson, en afroamerikansk matematiker, informatiker og fysiker som har inspirert meg mye. Et vidunderbarn i det matematiske feltet siden barndommen, forfulgte hun en karriere innen vitenskap til tross for at det var en diskriminerende vei for afroamerikanske kvinner på den tiden. I en alder av 35 år begynte hun i NASA. Opprinnelig henvist til å gjøre bare matematiske beregninger, ble hun snart en viktig figur i teamene som var ansvarlige for å fly romfartøyer ut i verdensrommet (f.eks. Apollo 11-oppdraget til månen i 1969). Hun inspirerte meg fordi hun var en sterk kvinne som forfulgte sin lidenskap til tross for alle hindringene som datidens samfunn påførte. Hun ga aldri opp i møte med vanskeligheter og beviste for sine hvite mannlige kolleger at hun hadde evner og fortjeneste, så mye at hun ble ansett som uunnværlig for noen jobber. Jeg har vært mye heldigere enn henne i livet mitt, etter å ha funnet folk som alltid har støttet meg og presset meg til å vokse profesjonelt, men jeg har alltid beundret hennes engasjement og lidenskap for arbeidet, som jeg har prøvd å forfølge i mitt daglige arbeid.

Jeg har jobbet i LINK Mobility en kort tid. Da jeg ble LINKer fikk jeg god støtte fra alle mine kollegaer som hjalp meg med å passe inn i selskapet og komme inn i prosessene. På kort tid, med støtte fra gode resultater, fikk jeg muligheten til å vokse profesjonelt og det er en anerkjennelse som presser meg hver dag til å ville gjøre det enda bedre. Den beste måten å feire kvinner på er å behandle dem likeverdig med menn, og anerkjenne deres fortjenester og evner uten å gjøre forskjeller basert på kjønn. I teamet mitt jobber vi i denne ånden.

6. Hvilke råd eller visdomsord vil du gi unge kvinner som ønsker å lære av din karriere og følge i dine fotspor?

Rådet jeg kan gi er å ikke være redd og ikke bli knust av macho meninger designet for å undergrave selvtilliten, å få støtte fra mentorer å hente inspirasjon fra, og å følge lidenskapene dine med engasjement og besluttsomhet. Med denne tankegangen vil belønningen helt sikkert komme.

"Boobs are bigger than balls!" - Tina Thörner

3.5 år

2. Vil du si at det å være kvinne har vært en hindring eller en fordel i utviklingen av karrieren din?

Begge deler, jeg vet at noen ganger har folk bare antatt at en mannlig kollega er administrerende direktør når vi går inn i møterommet sammen, men det har også styrket min posisjon og min personlighet. Jeg har fått sjansen til å fremheve og utfordre stereotypiene som så mange mennesker har. Selvfølgelig kan det noen ganger være interessant å tenke på det faktum at jeg kanskje måtte bevise meg selv konsekvent i løpet av min karriere, mens en mann kanskje ikke måtte gjøre det samme, bare på grunn av kjønn.

3. Hva betyr 8. mars for deg? Hvordan tror du den internasjonale kvinnedagen kan flettes inn i det daglige arbeidslivet?

Det er en viktig dag! Fylt med respekt og beundring for kvinnene før oss og en påminnelse om at vi ikke er ferdige ennå! Vi må konsekvent ta et aktivt valg for ikke å slutte å kjempe for likestilling og like rettigheter. For å oppnå likestilling må vi ikke bare erkjenne de åpenbare forskjellene mellom kjønn, men også ta hensyn til de små tingene som en uvennlig kommentar i lunsjrommet eller det ubesvarte spørsmålet under møtet. Ut fra at vi skaper bevissthet kan vi også endre oss. Alle må åpne øynene og ørene for dette og se de positive effektene mangfoldsarbeid kan ha på både verden og våre virksomheter når vi lykkes!

4. Hvem anser du som et forbilde og en pioner i å hjelpe #Breakthebias (IWD 2022-tema)? Hvordan har denne personen påvirket deg?

Jeg ser opp til mange kvinner for forskjellige egenskaper. Jeg tror ikke vi bør fokusere på å finne den perfekte kvinnen (eller personen) som har alt, for det er umulig. Men for å nevne noen jeg synes er veldig kul og inspirerende, er Tina Thörner, rallyco-føreren. Tina ble formet til å bli en resultatorientert og målbevisst jente med et kreativt sinn til å løse utfordringene hun møter i livet. Blant hennes hovedmeritter er en andre- og tredjeplass i det berømte Dakar-rallyet. Motorsport har ikke alltid vært lett for henne, det har vært høye topper og dype daler. Men det har definitivt gitt henne et begivenhetsrikt liv!

For meg er sitatet jeg startet med en flørt med skjevheten vi har når det kommer til kvinner kontra menns evner. Jeg trenger ikke å "dyrke et par baller" for å ta risiko og ta vanskelige beslutninger for å være en vellykket og respektert leder. Jeg bryr meg, jeg stoler på, jeg lytter, og så tar jeg bevisste risikoer og beslutninger – jeg er ikke mindre fordi jeg ikke er mann, jeg er mer fordi jeg er kvinne.

Jeg har et likestilt team og vi jobber alle samlet og på samme vilkår (Leder W60%- M40% og hele gruppen W40% - M60%). Jeg vet imidlertid at kvinner rundt meg fortsatt kommer i situasjoner i og utenfor jobb hvor de må bevise seg mot ulike skjevheter. Jeg prøver å gå foran med et godt eksempel, snakke mye om dette viktige emnet og øke bevisstheten. Jeg håper og tror dette gir dem styrke til å stå opp mot kommentarer eller urettferdighet, og jeg håper jeg gir dem en følelse av håp og trygghet. Vi er alle med på dette sammen.

Hvilke råd eller visdomsord vil du gi unge kvinner som ønsker å lære av din karriere og følge i dine fotspor?

Fokuser på hva du vil gjøre og hva som gjør deg glad, skap dine egne øyeblikk! Og ikke bry deg om hva andre tenker!