author
Theodor Nørgaard2023-07-03

Forbedret kundeopplevelse med nummeroppslag

Nummeroppslag integrert i prosessen for netthandel kan hjelpe deg med å skape en enkel og mer konverterende kundeopplevelse i betalings- eller innlogginsfasen. Bransjen for netthandel har vokst raskt, og for å ligge i forkant av konkurrentene må bedrifter hele tiden tenke nytt. En av mulighetene som mange store bedrifter har integrert i sin nettbutikk er et nummeroppslag-API. API-et lar bedrifter samle inn viktig kundedata som navn og adresse. I denne artikkelen skal vi sammen utforske fordelene ved å bruke nummeroppslag for å samle inn data, samt hvordan det kan hjelpe bedrifter med å forbedre den generelle kundeopplevelsen.

Automatisering av kasseprosessen

Den første og mest åpenbare fordelen med nummeroppslag er muligheten for å automatisk fylle inn kundedata i betalingsfasen. Dette gjør at kundene kan gjennomføre kjøpsprosessen raskere og enklere, noe som øker sjansene for at de faktisk gjennomfører kjøpet. Denne automatiseringen av betalingsprosessen kan bidra til å redusere forlatte handlekurver, noe som er et vanlig problem når det gjelder netthandel. Jo mindre tid en kunde må bruke på å fylle ut adresseinformasjon, jo mindre sannsynlig er det at de forlater kassen uten å fullføre kjøpet.

Reduserte fraktkostnader

En annen fordel med nummeroppslag er at det ofte fører til bedre datanøyaktighet. Manuell inntasting av navn og adresseinformasjon kan føre til skrivefeil, noe som resulterer i feil leveringsadresser. Dette kan føre til forsinkelser og ekstra kostnader for bedriften da de må sende varene på nytt til riktig adresse. Ved å bruke nummeroppslag fylles detaljene automatisk ut fra en stor database, noe som øker datanøyaktigheten. Siden dataene også trekkes i sanntid, sikrer det at de innsamlede dataene er aktuelle og oppdaterte.

Forbedret kundeopplevelse

Bruken av nummeroppslag kan også føre til en forbedret brukeropplevelse. Kunder setter pris på selskaper som tilbyr en jevn og uanstrengt betalingsopplevelse. Ved å bruke nummeroppslag kan bedrifter sikre at opplevelsen er rask og effektiv, og gir en følelse som kundene vil sette pris på og huske. En forbedret brukeropplevelse kan føre til økt kundelojalitet og øke kundenes Lifetime Value (LVT).

Bedre kundekommunikasjon

Ved å samle inn kundedata via nummeroppslag har bedrifter også mulighet til å kommunisere bedre med kundene sine. Ved å ha kundenes mobilnummer kan bedrifter gi oppdateringer om leveringsprosessen, sende varsler om nye produktutgivelser og til og med tilby kampanjer via SMS Markedsføring. Denne evnen til å kommunisere direkte med kunder kan hjelpe bedrifter med å forbedre sine markedsføringstiltak og gi en bedre kundeopplevelse.

Dataanalyse

Innsamling av kundedata via nummeroppslag kan også gi bedrifter verdifulle data som de kan bruke til analytiske formål. Analyse av disse dataene kan gi innsikt i kundeatferd og preferanser, noe som kan hjelpe bedrifter med å identifisere muligheter for forbedring og innovasjon. Disse dataene kan også brukes til å skape mer personlige opplevelser for kunder, noe som kan bidra til å øke kundelojaliteten.

Øk virksomhetens effektivitet med noe så enkelt som nummeroppslag

Å integrere nummeroppslag ved netthandel har mange fordeler for bedrifter. Automatiseringen av kasseprosessen kan føre til en jevnere og raskere opplevelse for kundene, noe som kan resultere økning av antall konverteringer. Den forbedrede nøyaktigheten av kundedata kan bidra til å redusere fraktfeil og føre til reduserte fraktkostnader for virksomheten. Den forbedrede kundeopplevelsen kan føre til økt lojalitet, mens bedre kommunikasjon via SMS kan forbedre markedsføringsinnsatsen. Til slutt kan de innsamlede dataene analyseres for å få bedre innsikt, noe som fører til nye muligheter og forbedringer. Alle disse fordelene til sammen gir en sterk argumentasjon for hvorfor selskaper bør vurdere å integrere nummeroppslag.

Kontakt oss i dag, så hjelper vi deg med å sette opp din integrasjon for nummeroppslag.