RCS: Økt engasjement

author
Edee Carey2022-02-16

RCS, Rich Communication Services, blir ofte referert til som "SMS 2.0" som i hovedsak gjør det mulig for merkevarer å bygge rike meldingsopplevelser, noe som påvirker kundeengasjementet positivt. Med en oppgradering av funksjoner som å dele høyoppløselige bilder og videoer, legge til avtaler i en kalender, kartlegge veibeskrivelser, bla gjennom en karusell av produkter og dele plassering, er det like enkelt å levere innholdsrike meldinger som å sende en tekst.

RCS månedlige aktive brukere steg til nesten en halv milliard i 2021 alene, noe som signaliserer at mobiloperatører ikke lenger stiller spørsmål ved verdien av denne kanalen, men i stedet omfavner dens utvikling.

Hos LINK lanserte vi nylig vår GSMA-godkjente Rich Communications Services (RCS) API, som utvider regionale eller operatør-RCS-løsninger og gir sammenkoblet RCS-tilgjengelighet på tvers av et fragmentert økosystem. Med LINK RCS Messaging-løsningen kan din bedrift nå adressere kompleksiteten ved å administrere flere kampanjer på tvers av flere land, og etterlate seg noen av de mer tradisjonelle strategiene for markedsføring for en rikere opplevelse som fører til økt engasjement.

Hvorfor tar bedrifter i bruk RCS?

Rich Communications Services lar bedrifter forbedre sin kommunikasjon ved å lage engasjerende og rikt innhold som er svært personlig tilpasset sluttbrukeren. Disse meldingene sendes med bekreftede avsendere, noe som skaper tillit og lar samtalen flyte. Dessuten gir de forbedrede funksjonene til denne kanalen en rekke fordeler:

  • LINKs RCS API kan enkelt integreres i dine eksisterende systemer, med reservealternativer for SMS / Rich SMS for å sikre at du når hele publikummet ditt

  • Multimediesendinger og nyhetsbrev

  • Intuitiv appopplevelse i den opprinnelige meldingskanalen uten installasjon av separate apper

  • Ingen tegnbegrensninger

  • Annonseinnhold og kampanjer direkte på smarttelefonen

  • Interaktivt innhold øker engasjementet og skaper personlige opplevelser for kundene dine

  • Toveis samtalemeldinger med muligheten til å gi sanntidsstøtte

  • Forstå dataene: verdifull innsikt og datafangst for å sikre at kampanjer er svært målrettede og mer effektive

Disse rike egenskapene, kombinert med det faktum at brukere ikke trenger å laste ned noe for å få direkte tilgang til en rekke tjenester fra selve meldingsappen, gjør RCS til en lek for bedrifter som ønsker å ta i bruk og støtte sin popularitet som en neste generasjons kanal for kommunikasjon på meldinger.

Ta kontakt med oss hvis du er interessert i å lære mer og få tilgang til vår LINK Messaging RCS-løsning.