Apple kunngjør RCS med iOS 18: En game-changer for meldinger fra høsten 2024.

Apple har endelig kunngjort datoen for å støtte RCS-meldinger på iPhone, som vil være med den kommende iOS 18-oppdateringen i høst.

Published on 2024-06-11

Under WWDC 2024 (Worldwide Developers Conference) avslørte Apple at det nye iOS 18-operativsystemet vil inkludere støtte for Rich Communication Services (RCS) i meldingsappen. Denne oppdateringen som er tilgjengelig i høst, lover å forvandle meldingsopplevelsen mellom iOS- og Android-enheter ved å adressere mange nåværende begrensninger og forbedre kommunikasjonen på tvers av plattformer betydelig.

Hva er RCS og hvorfor er Apples kunngjøring viktig?

RCS er en mobilmeldingsstandard designet for å forbedre funksjonene til tekstmeldinger. Disse meldingene sendes naturlig på Android-telefoner og tilbyr en rekke forbedrede funksjoner som bilder, videoer, lesekvitteringer, støtte for lengre meldinger og muligheten til å inkludere emojis. I hovedsak gir RCS en meldingsopplevelse som ligner på iMessage, men med den ekstra fordelen av kompatibilitet på tvers av plattformer.

For øyeblikket kan RCS-meldinger bare sendes mellom Android-enheter. Alle RCS-meldinger som sendes til iPhone, mottas som SMS, uten mulighet til å se det berikede innholdet. Det anslås at det er omtrent 1.46 milliarder iPhone-brukere over hele verden i dag, noe som utgjør en markedsandel på 28% sammenlignet med 72% for Android-telefoner

Fordeler med oppdateringen

Apples bruk av RCS representerer en betydelig forbedring mellom iOS- og Android-enheter. Selv om RCS har blitt ansett som SMS 2.0 i flere år, har mangelen på adopsjon på iPhones blitt sett på som en stor begrensning som forhindrer at denne kanalen tar helt av.

Denne oppdateringen forventes også å være til nytte for bedrifter som bruker RCS til å sende varsler til kundene sine. Denne typen forretningsmeldinger vokser i popularitet på grunn av den enkle sendingen av varsler, kampanjer eller viktig informasjon til kunder. Det forventes at innen utgangen av 2024 vil antall virksomheter som bruker denne kanalen for varsler øke.

Nærmer seg gjenforening

Ankomsten av iOS 18 med RCS-støtte vil markere en ny æra innen mobilkommunikasjon. iOS- og Android-brukere vil kunne nyte en enhetlig, forbedret, dynamisk og sikker meldingsopplevelse. Denne etterlengtede fremgangen løser ikke bare tekniske problemer, men er også et betydelig skritt fremover i utviklingen av mobilmeldinger, som de siste årene har blitt en av de viktigste kommunikasjonsformene mellom mennesker og nå også med bedrifter.

Kontakt oss

Hvis du ønsker å vite mer om RCS, ta kontakt i dag! Vi kan hjelpe deg i gang slik at du er klar for å sende ved Apples utgivelse av RCS, noe som gjør deg til en av de første på markedet til å sende RCS på iOS!